Vår dag

En, två, tre, fyr, fem och sex och sju
stjärnor finns i Karlavagnen nu
Alla här vi tycker om varann
Karlavagnens saga, den är sann

Barn som gungar och stort valnötsträdPå Karlavagnen tillbringar vi större delen av dagen ute i vår stora trädgård - året om och oavsett väderlek.

När barnen kommer på morgonen tas de emot ute av en pedagog. I den fria leken hittar barnen varandra och dagens stämning i gruppen grundas. När alla barnen kommit spelar en sexåring några fina toner på klangspelet. Barnen lystrar och vet att nu är det dags att gå in. Neregruppen går till sin ingång och uppegruppen till sin. Vid samlingen hälsas alla barn välkomna genom sång och ringlek och vi äter frukt tillsammans.

Barn som klättrar upp i ett trädDärefter tar den fria leken vid, varvat med pedagogisk verksamhet. Vi följer en veckorytm med bakning, målning eller eurytmi. En förmiddag i veckan går vi på utflykt till skogen.

Före lunch hjälps alla åt att städa, alltmedan vi tillsammans sjunger:

"Tinge-linge-ling, nu så plockar vi, undan alla ting"

Borden dukas och barnen hjälper till att hämta mat från köket. Halv tolv äter vi och sedan vilar de mindre barnen.

Hela eftermiddagen leker barnen fritt ute, medan pedagogerna arbetar med olika sysslor som behöver göras. Om barnen vill hjälper de till.

Förälder som hämtar barn från förskolanHalv tre ringer en pedagog i en liten bjällerklocka - det är dags för mellanmål. Barnen samlas antingen ute eller i vårt gårdshus, där det bjuds på smörgås, dricka och frukt.

waldorfdockaEfter en dag på Karlavagnen, full av lek och arbete, är det skönt för barnen att komma hem till lugn och ro med mamma, pappa eller syskon.

"Tack för idag - vi ses imorgon!"